onsdag 18 april 2012

Nej Tack


Musik i alla dess former gillar jag mycket. Den ska dock spelas vid lämplig tidpunkt. Ett fenomen här i staden är att det i tunnelbanan tiggs pengar genom att spela obekripliga, falska och alltför högljudda toner på allehanda märkliga instrument. Att dessutom "bjuda" på dessa toner tidigt på morgonen är i mina öron riktigt oönskat. Vad är det man säger...............rätt sak på rätt plats....................vid rätt tillfälle ;-) Onsdagstema

12 kommentarer:

Marit sa...

Hehe .. er helt enig. Men her i byen så gjør ikke tiggerne noe annet enn å tigge. Etter mitt syn er de blitt et stort problem og forringer byen vår noe veldig. Politikerne kan ikke helt bli enige om dette her. Noen vil ha tiggeforbud andre vil bygge brakker og do til dem ... er det rart de har slått seg til her hos oss da?

pysselfarmor sa...

Ja fy för hurtig falsk dragspelsmusik då man bara drar bälten fram o tillbaka...

ormbunke sa...

Jag tycker det blir bara mer och mer även på gatorna. Falsk musik är ju inte vad man önskar sig. Ha de gott.

Annelie Esséus sa...

Kul att andra också reagerar, det skär i mina öron när dessa vandaler försöker sig på något de inte borde göra nån annanstans än hemma i badrummet.
Sen finns det såklart duktiga också, men dom står inte i tunnelbanan tidiga mornar, de har vett att välja sina platser. ;)

SigridfraEnget sa...

Perfekt tolkning!
Falska toner är alltid fel, över allt... ;-)

Marit Johansson sa...

Ja det har du faktiskt rätt i!

Erik Semlan sa...

Kan bara hålla med dig, du har helt rätt.
Inte kul alls när man utsätts för oönskat oljud. Just i tunnelbanan härjar de ganska mycket.
Läcker bild för att illustrera. :-)

Rigmor sa...

Håller med...skillnad är när man kommer till London och går ned på Covent Garden, de kan verkligen spela!! Där kan man stå i timmar och lyssna istället...fast det är klart, då har jag ju inget jobb att skynda till...
Kram kram

Kerstins foto sa...

Lysande tolkning. Känner igen fenomenet, vi har några som sitter och spelar dragspel utanför de största butikerna. Samma låt om och om igen. De kan tydligen bara en låt och den spelas dessutom låååångsamt så det är ren tortyr att behöva lyssna till. Man önskar att man kunde stänga av hörseln i vissa fall.
Ha det gott.
P.S Snyggt foto! :) D.S

Annemor sa...

Det er ikke vanskelig å være enig med deg.
Hilsen
http://www.starbear.no/mormor/2012/04/18/onsdagstema-105sdagstema-105/

Anni sa...

Förstår precis vad du menar. Antar att någon ger dem pengar, annars skulle de väl inte fortsätta?

annelie sa...

Grattis till resan! Vad kuuuuul!