onsdag 2 november 2011

Life Sucks


En blick kan säga mer än tusen ord, eller hur. Skit, piss och dret. Smärta, operation, tråkigt, ledsamt, antibiotika, olycksfall, långsamma dagar, smärtstillande, obehaglig tratt, deppigt, utegångsförbud.

Älskade Tuss kom hem häromdagen med en söndertrasad baktass. Vi vet inte vad som hänt. Veterinären gissade att han kanske fastnat med sitt bakben och sedan försökt komma loss. Tack och lov är det inga skelettskador, men kraftig vävnadsskada som behövdes opereras. 10-12 långa dagar i inomhusarrest. Det tär på en utekatt kan jag lova.

Jag lider nå´t oerhört när han lider. Det är bland det värsta jag vet när djur är i en jobbig situation. Känner mig så otillräcklig. Att inte med ord kunna förklara för honom när han med sina ljuvliga ögon tittar sorgset på mig när han sitter vid ytterdörren, haltar omkring, inte kan tvätta sig i ansiktet eller tvingas göra sina behov på lådan. Med kärlek och omtanke pysslar jag om honom. Lite extra god mat för att liva upp tillvaron mellan illasmakande antibiotika och smärtstillande medicin. Håller nu tummarna så de vitnar för att det inte blir infektion i såret utan att det läker fint så min älskling snart är kry igen.

7 kommentarer:

Annelie E sa...

Den blicken! Stackars lille kisse, och visst talar han om att det är skit just nu med dom ögonen! Det går säkert bra ska du se, lite extra kärlek gör susen för en katt!

anemonen sa...

Åh vad tråkigt för kisse. Vad menas med lajat som du skrev i inlägget om Arlakossan min? Nyfiken Ha en fin dag.

LissenTo sa...

Stackars liten, vad rädd och ont det måste ha gjort.

Blir nog väldigt ompysslad nu.

Ha en fin onsdag. // Lissen

Kerstins foto sa...

Åh, stackars liten. Jag förstår så väl hur du känner, man lider när djuren inte mår bra. I somras fick vi ta bort en av våra efter att han fått en blodpropp och blev förlamad i bakkroppen och fått vätska i lungorna. Jag har nog aldrig gråtit så mycket över en katt. Hoppas att din misse läker fort så han slipper den förödmjukande tratten.

Pysselfarmor sa...

Absolut kan de fyrbenta vännerna med blickar tala om vad de "tänker/känner"....hoppas såret läker fint så att blicken åter blir lycklig....

Ingela´s blogg sa...

Stackarn, hoppas han kommer på benen så snart som möjligt. Trevlig helg!

Viola sa...

Å nei!!!! Stakkars søte Tuss!! Hvordan kunne dette skje tro?! Men- så godt at han fikk behandling, hvordan går det nå med ham? Håper han er mye bedre!! Dette var leit å høre!
:(

Send ham en ordentlig koseklem fra meg! :)

Klem fra meg til deg også! :)