
Lammfärsfylld paprika, 4 personer, 200 grader.
6 paprikor
Fyllning:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
500 g lammfärs
1 dl rödvin
2 msk tomatpuré
2 tsk rosmarin
rivet skal av 1 citron
1 dl hackad bladpersilja
flingsalt citron och nymald svartpeppar
1 ägg
3 msk ricottaost
1 dl riven parmesan
Skär ett lock på paprikorna och kärna ur dem.
Skala och hacka gul- och vitlök. Fräs i olivoljan utan att det tar färg.
Lägg i färsen och stek på högre värme.
Tillsätt vin, tomatpuré och rosmarin.
Koka utan lock tills all vätska dunstat bort, ca 5 minuter.
Blanda ner citronskal och persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Vispa upp ägget lätt, blanda ner ricotta och parmesan. Tillsätt till lammfärsen.
Fyll paprikorna, ställ dem i en långpanna och fyll på lite vatten samt rödvin på botten.
Stek i mitten av ugnen tills paprikorna är mjuka, ca 30 minuter.
Servera med en fräsch grönsallad och avocado. Toppa med riven parmesan.
1 kommentar:
MmmmmmmmmmmmMMMMMmmmmmmmmmmmm! Så läckert det ser ut. Trevig helg min vän. Själv sitter jag här framför datorn med ett glas Barolo o väntar på mina gäster. Rissotton är klar, lammet ligger o "gottar" till sig och äpplena i mördeg ligger o väntar på sin tur :) Helg är härligt! :) Kram!
Skicka en kommentar