lördag 11 september 2010
Vinbärskolapaj
Det här behövs:
100 g smör
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk kanel
4 dl repade röda vinbär alt hallon
Pajform ca 24 cm i diameter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva ner smöret i en bunke och blanda med havregryn och vetemjöl till en smuldeg.
Spara ca 1/2 dl av smuldegen och platta ut resten i pajformens botten samt en bit upp på kanterna.
Förgrädda i ugn ca 15 min.
Blanda vispgrädde, socker, sirap och kanel i en kastrull.
Koka upp och låt småkoka ca 20 min.
Fördela vinbären på det förgräddade pajskalet.
Häll över den kokta kolasmeten och strö över det sista av smuldegen.
Grädda i ugn ca 20 min.
Servera gärna pajen med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Inspiration & Kreaktivitet
Vilket underbart foto och såååå got det lät - älskar den syrliga smaken av röda vinbär - det här måste jag prova!
SvaraRaderaåååh vilket underbart gott foto...
SvaraRaderaser så läckert gott ut!
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaMen åhh så gott! Önskar jag kunde äta såna gottigheter!
SvaraRaderaHa en bra dag/ Anna
Tack precis det här tipset behöver jag för det finns så mycket vinbär i frysen.
SvaraRaderaStrålande foto!!! T o m recept följer med!!! Skulle jag baka så... Men jag njuter av din paj som ögongodis:-)
SvaraRaderaMmmm yummie :)
SvaraRaderaHa en fin söndag.
/Helena
Ser väldigt gott ut vilken tur att dulämnade receptet=)
SvaraRaderaTakk Mia! Denne har jeg nå notert ned! :))
SvaraRadera