måndag 14 januari 2013

Jetlag Är Inte Att Leka Med

By the way, vovven heter Bob och "jobbar" nere i Lahaina´s båthamn på Maui där han och husse erbjuder turister spännande havsfisketurer, snorkelutflykter och valsafari.

Efter en ofantligt fin och upplevelserik semester är vi nu åter hemma på de egna jaktmarkerna. Tryggt och igenkännande visst, men det känns trist. Varje gång jag reser väcks globetrottern i mig och jag får lust att bli så där galen som man läser att en del människor kan bli.......................sälja allt jag äger och har och börja om på nytt nå´n annan stans i världen. Romantiskt och spännande skulle det vara, men om jag gräver djupt i min själ anar jag sanningen långt där inne. Nej, jag är inte så tuff och kaxig. Jag behöver min trygga trista tillvaro mer än jag nog vill erkänna. Däremot är det ju ljuvligt att ha möjligheten att ibland få dra iväg från det kända för att kasta sig in i det okända på spännande platser som vår värld har att erbjuda. Och om jag ska vara ärlig (och det ska man ju vara) är det ganska skönt mellan varven med livet här i Svedala bara jag får ha kvar mina resedrömmar och min intensiva längtan efter att hitta nya spännande äventyr att ge mig ut på. Jodå, jag har redan börjat fundera........................;-).

Hela la famiglia är som bakfulla just nu. Ragglar, är vimsiga och sluddrar, har huvudvärk och mår illa. Har svårt att somna och vaknar piggelin vid tre på natten och kan inte somna om. Som efter en riktig brakfest, ha, ha. Jomenvisst, vårt senaste äventyr kan absolut liknas vid en fest i veckorna tre som inte går av för hackor. Såååååå mycket vackert vi sett, så läckra vågor, så snygga lifegards ;-) och så trevliga människor. Solen har värmt oss, 27 grader vareviga dag med lagom blåst så man aldrig känt sig för varm och vattnet har varigt ljuvligt med sina 25 "svalkande" grader. Hawaii har bjudit på fantastiska miljöer från storstadsfeeling i Honolulu till småbyar runtom på Oahu och Maui har visat upp spännande vulkaner och ofantlig regnskog. Vi har också haft lyckan att få se val på två meters håll och delfiner som nästan hoppade upp i båten. Gisses vad mitt kameraöga njutit. Jodå, jag ska visa er lite från mitt senaste äventyr. Måste bara landa i vardagen först innan jag orkar gå igenom de 2000 bilderna vi lyckats få ihop.

3 kommentarer:

Kerstins foto sa...

Välkommen hem!
Ser verkligen fram emot att få se bilderna från er drömresa.
Ha det gott så länge.

Rigmor sa...

Välkommen hem!! Och du har definitivt inte missat något av värde här på hemmaplan, vädret är som alltid i december och januari, de stora världshändelserna, ja de har då inte ägt rum i vårt lilla land!!
Lite roligt att läsa att du har lite äventyrligt i dej...jag var sådan förr. Så fort jag kom hem så fylldes jag av en vemodig känsla, ville ut, flytta, pröva nytt...sen gick det sakta över när vardagen kom in i livet igen. Nu har det mesta äventyrliga lagt sej, kunde känna lite i somras när vi var till Gotland...där skulle jag allt bo...***skrattar**', så visst har jag minskat på utmaningarna!! Men nära var det många gånger förr, en gång hade jag foten i Danmark...bara så där...men sen fegade jag ur.
Nu ser jag fram emot bilder från er semester!
Ha det så gott, och hoppas att vardagen så sakta blir rätt angenäm för er!!
Kram kram

Anonym sa...

Wow, välkommen hem!!! Förstår att ni haft en fantastisk resa och upplevelse!! Ska bli SÅ härligt att se dina bilder från resan. Men ta det lugnt och kom tillbaka till vardagen för "bakfylla" är inte att leka med =) Kram