torsdag 24 november 2011

Varning - Beroendeframkallande






Polly By Dregen.
Söt ljus choklad, syrlig citron och salt lakrits.
När jag väl börjat..................kan jag inte sluta.

tisdag 22 november 2011

Me And My Furry Man


Att min misse betyder mycket för mig har ni säkert förstått sedan länge. Han är lugn, trygg och otroligt klok. Jag tror banne mig att han är en liten liten människa förklädd till pälsmössa. När vi är tillsammans känns det som om vi pratar med och lyssnar på varandra som människor gör. Nu har det gått lite mer än 3 veckor sedan han skadade sin bakre tass väldigt illa. Vi är nu inne på 3:e antibiotikasorten, som äntligen biter på de elaka bacillerna. En tå har veterinären varit tvungen att amputera, men hon säger att det inte gör nå´t för balansen och att Tuss kommer bli bra när den svåra sårskadan läkt. Det kommer ta lång tid, kanske ända fram till jul innan såromläggningen var tredje dag kan avslutas. Spelar ingen roll hur många besök det måste bli till kliniken. Det viktigaste är att familjens älskling blir bra i tassen. Att inte få vara utomhus är nog det som misse tycker är det allra jobbigaste just nu. Tack och lov att han inte har så ont i tassen (vilket förvånar mig för när jag tittade på tassen i dag hos veterinären tyckte jag den såg ut som en stor oformligt köttbit), han är pigg och lekfull, äter som en häst och delar med sig utav sin gränslösa kärlek i tid och otid.
Han är helt enkelt fantastisk min pälsklädde man.

torsdag 17 november 2011

Italienska Skorpor Med Apelsindoft & Choklad


200 g grovt hackad rostad sötmandel
3 ägg
3 dll socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
rivet skal av 1 apelsin
100 g hackad mörk 70% choklad
6 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rosta snabbt den hackade mandeln i en het stekpanna. Rör hela tiden. Ställ åt sidan.
Häll äggulor, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa ihop.
Vispa äggvitorna med salt till hårt skum. Vänd ner i äggule blandningen.
Blanda ner rivet apelsinskal, hackad choklad och mandel i äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen.
Arbeta ihop till en deg. Dela degen i två eller tre delar.
Tryck ut degen till limpor ( 4 cm breda/2 cm tjocka) på plåt med bakpapper.
Grädda ca 35 minuter långt ner i ugnen  i 175 grader.
Ta ut plåten och skär genast 1 cm tjocka sneda bitar med vass kniv. Låt svalna utan bakduk.

Ät och njuuuuuuut!

Torsdagstema - I Like

fredag 11 november 2011

618 Kilometer Fågelvägen


Så långt är det mellan hemmet och hotellet i Trondheim där jag ska tillbringa veckans fredag och lördag. Jag ska delta i den stora nordiska konferensen NILS (The Nordic IVF-Laboratory Society). Ska bli buskul att återigen få träffa mina norska, finska och danska pluggkompisar från certifieringskursen. Dessutom brukar dessa konferenser rocka fett..............för är det nå´t vi embryologer från norden kan så är det att släppa loss efter en tuff dag med många seminarier ;-) Flygbiljett, isblåsa och huvudvärkstabletter är nerpackade så nu drar jag! Trevlig helg.

torsdag 10 november 2011

Tandem



En Udda Tjej





Jag gillar udda saker ;-)
Tyvärr känner man sig inte särskilt udda i dessa kreaktioner
då var och varannan kvinna här i Stockholm verkar gilla just udda.