torsdag 22 september 2011

Inget Vin I År Heller


Nä..........för vinrankorna här hemma skulle nog behöva sig en rejäl omgång för att bära mer frukt. Det blir dock några klasar i alla fall. Kanske att smaska på till en god ostbricka eller att ha i en fräsch fruktsallad. Även om min växt inte är så fruktsam (ha, ha det var väl kul - not) gillar jag den enormt. Trädgården pryds varje år av stora, skira, vackra, gröna blad som slingrar sig och bildar en gigantisk vägg. Katten har ett mysigt gömställe att ligga under och spana på inkräktare och grannen slipper vara sysslolös utan får i omgångar under växtperioden tukta oblyga stänglar som smugit sig in genom staketet. Allt utan att denna växt kräver ett endaste dugg av mig. Om det inte vore för det där med druvorna då ;-) Men om jag tänker efter noga måste man ju ge lite för att få...................så det blir nog lite omvårdnad och kärlek med sekatören i vinter.
Torsdagstema - I Like

7 kommentarer:

Lena o Tommy sa...

Jättefin bild. Vindruvor, liksom vin är jättegott!

Pialotta sa...

Underbar bild på druvorna, jag vill nästan ta en druva genom skärmen :)Jo det är klart lite underhållning skadar säkert inte för att få ut full valuta ..

Erik "Semlan" sa...

Förstår att du gillar dina druvor.
Hade jag trädgård, så skulle jag försöka själv (i liten skala).
Det mesta som är egenodlat blir så gott. :-)
Vackert foto.

Rigmor sa...

Fast det där med att ge för att få...det har min vinraka för länge sedan gett upp hoppet om!! Den misshandlas bokstavligen, varje år, och den är förmodligen lika envis som jag, för den kommer tillbaka och blir bara större och större...När vi köpte torpet för snart tio år sen så hade den redan då tagit sej alldeles för stora friheter, den bredde ut sej över uthustaket, och där är det bara de fjäderprydda som kan nå druvorna...
Ha´en fortsatt skön dag!!
kram

anemonen sa...

Åh frestande goda är de. Vilken fin färg och jag får önska en smaklig måltid med alla tillbehören.

Tove sa...

Fruktsamma eller inte (det var ju riktigt underfundigt :) så är ju bilden talande god! (aj, den var riktigt dålig :(
Du får väl trösta dig med att det är antingen eller... och ost är ju inte helt fel heller.

Kerstins foto sa...

Snyggt foto, synd bara att det inte blev mer. Men trägen vinner ju så tukta och hoppas på en bättre säsong nästa år. :)