torsdag 23 augusti 2012

Trodde Aldrig Jag Skulle Längta Tillbaka


Sommarledigheten är nu till ända och vardagens alla sysslor pockar på, men i år känner jag mig inte alls stressad inför alla krav och måsten som jag gjort tidigare år. Jag har funnit min medicin för att stå emot och för att finna styrka och bli pigg. Min medicin heter träning. Jag som aldrig tidigare tyckt om att knyta på mig träningsskor och utsätta min kropp för påfrestningar på gränsen till smärta bokstavligen småspringer till träningslokalen nu. Under mina sex veckors semester har jag varit fysiskt aktiv med bla simning och powerwalks i stort sett varje dag. Gräsklippning och krattning som jag under tidigare semestrar sett som ett nödändigt ont har i år utgjort sköna träningspass. Den nya livsstilen har fått fäste och jag trivs som fisken i vattnet. Att kunna äta och dricka så gott som jag gjort under min ledighet utan att lägga på mig ett par "semesterkilon" är fantastiskt. Det handlar inte om att avstå ifrån någonting. Jag har smaskat såser, glass och bakverk och njutit av en drink före maten och ett gott vin till det grillade köttet som under alla andra semestrar, men inte jämt och inte i stora mängder. Fördelningen av proteiner och snabba och långsamma kolhydrater på tallriken ser annorlunda ut idag. Dessutom är jag noga med att äta fyra gånger per dag med max fyra timmar mellan måltiderna. Min underbara coach ska ha all credit för det jobb hon lagt ner på mig och mina tankar kring mat och träning. För även om alla mina vänner säger att det är jag som gjort jobbet kan jag själv inte se det så för det var så lekande lätt, när jag väl bestämde mig. Gissa om det var en stolt Mie som vägde in sig förra veckan efter sex veckors skolk från träningslokalen. Åjo, min coach såg allt lite mallig ut hon med ;-).

8 kommentarer:

Marie-Louise Nilsson sa...

Kul att se dig igen, och att du har hittat din livstil det säger jag grattis till. Jag kämpar för att hitta min rytm också. Jag börja arbeta så smått om 10 dagar, få se hur det går. kram kram

Viola sa...

Hei Mie! :) Så artig å se deg tilbake her! Det høres ut som du har funnet din nye livsstil, og bra er det! :) Jeg hejer så klart på deg! :)
Den desserten så veeeeldig fristende og god ut! Selv har jeg spist en god del is iløpet av sommeren, trening har det blitt mindre med..

Klem fra viola :)

annelie sa...

Välkommen tillbaka Marie, du är saknad! ;)
Och nu har vi ännu nåt gemensamt, träning är kul!
Efter semestersvullandet och ännu ett försök att sluta röka har jag äntligen tagit tag i min träning igen, och nu har jag kommit till den magiska gränsen då det plötsligt blev kul igen!

Rigmor sa...

Å nu känner jag mej lite ynklig...orkar liksom inte ta tag i det!! Hade så många saker jag lovade mej själv inför sommaren...av det mesta blev det platt fall. Å ingen annan har jag att skylla på heller...Men jag beundrar dej verkligen, och förstår att det gäller att liksom kliva över den där tröskeln och hitta motivationen där på andra sidan...Man mår ju så mycket bättre!! Grattis till ditt nya liv och välkommen tillbaka förresten!!
Kram kram

Anonym sa...

Glad blev jag när jag såg att du hade kommit tillbaka här på nätet. Ser fram emot att se dina fina bilder igen. Kul att du har hittat din balans med mat och träning. Grattis
Ps. Nu blir jag anonym för jag hittar inte min "adress" ingela från Värmland är Jag! Ds

Kerstins foto sa...

Vad härligt att du hittat nåt som passar dig och som du känner dig bekväm i. Här sitter jag och har en chokladkaka bredvid mig.....inte bra. :P
Ha det gott.

Patrick Lucas sa...

very good !

Anonym sa...

Wow, så himla bra gjort!!! Hoppas jag kan få den styrkan och energin jag också...