lördag 26 februari 2011

Årets Bästa Semester


Sol, sommar, svalkande bad och sand mellan tårna. Visst, jag tokälskar det, MEN ingenting går upp emot en vecka i fjällvärlden tillsammans med min älskade lilla familj. Att få susa nerför branta backar på bräda eller carving eller att i lugnt mak glida fram på laggen i längdspåret. Varm och god efter ett skönt bastubad, uppkrupen i soffan med ett gott glas vin framför brasan. Att trött efter dagens multidos av frisk luft och snöaktiviteter krypa ner under duntäcket. Ja, det är mumma för min själ det.

Bloggvilan lägger sig återigen över Carpe Diem då undertecknad njuter av Idre Fjäll under en veckas tid. Sportlov you know ;-) Ha det gott och puss i pannan. //Mie

8 kommentarer:

Viola sa...

Hei Mie! :) Hvilket spennende og friskt bilde du har her!! Tenker du koste deg med ski på beina og i fjellheimen, så forlokkende det høres ut med sauna til sist!! :)

Nydelig refleksjon under her! Jeg har nå sett alle dine innlegg siden sist jeg var her inne, så mye vakkert, du tar så spennende bilder! Kan bare nevne stranden med fuglene, din grønne vinduspost (vakre planter), You are always on my mind (smart og søtt!), Porslin (utrolig vakkert! Og gratulerer til dere forresten!!), Berries (kjempelekkert, friskt!) og den japanske hagen med den velformede brua!!

Sist men ikke minst, dine oppskrifter på muffins! Jeg har nå fått disse to oppskrifter i hus hos meg.. :) Takk til deg, den skal prøves! Jeg vet ikke om du har sett innlegg på bloggen min om Supermat.. Men jeg er blitt helt frelst av det! Sukker og hvitt mel er også helt ute av min verden nå!! Jeg var inne på en Supermatside eller var det lav karbohydrat+mye fett.. jeg mener jeg så navnet ditt der, om ikke en annen har samme navn som deg, er du veldig flink med denne type mat? Jeg har kjøpt en del bøker og googler innimellom, for å lese mer om alt dette spennende.. Men GI er jeg ikke sikker på hva står for.. alt dette er så nytt for meg.. Er du også inne på dette med lavkarbo?

Du trenger ikke stresse med svar.. bare gjør det når du har tid..
Nå leste jeg at du skal ta eksamen i embbryologi.. jeg ønsker deg masse lykke til!!

Ha det riktig så godt og mange klemmer fra meg! :)

Viola sa...

Nå husker jeg.. står jo i boka mi også.. glykemisk indeks- GI :))

Monica sa...

Mie, njuuuut av ledigheten tillsammans med familjen! Håll Dig på benen......inga frakturer!
Varm kram från mig.

Rigmor sa...

Ha´en riktigt bra vecka!! Å faktiskt, jag är inte ett dugg avundsjuk, jag KAN inte åka skidor, varken på längden, tvären eller utför!! Utför är uteslutet eftersom jag är så höjdrädd, och på längden, nja jag har nog lite dålig koordination, trasslar alltid ihop stavar och skidor...så jag går, med stavar!!
Kram

Nattsyrran sa...

Underbar bild som verkligen lyfter fram det vackra och härliga=) Ha en riktigt härlig vecka. Vi kommer försöka ta oss till Romme någon dag på lovet. Kram

Hero sa...

Håller med! Skidsemester är underbart! Frisk luft i massor och sen känna en härlig trötthet i kroppen efter en dag i pisten. Så kul också att det är något man kan göra tillsammans hela familjen, oavsett ålder. Jag är så tacksam över att två av mina vuxna barn ville hänga med mig förra veckan när vi var i Sälen.
Önskar dig och din familj fina skiddagar:) kram

Annelie sa...

Men Gud vad du far! Än är det hit och än är det dit, värsta Globetrottern!
Jag däremot stannar just nu hellre inne i värmen. Visst har jag väl gjort några tappra försök att gilla läget även på vintern. Men varken skidor eller snö har nånsin fångat mitt hjärta, tyvärr. För det ser ju fantastiskt roligt ut!

Ingela sa...

Härligt ha det så gott!!