För ett tag sedan hittade jag ett riktigt smarrigt GI recept på ägg- och baconmuffins hos Helena. Perfekt till soppa eller som mellis. Då jag är ett riktigt kakmonster vill jag gärna ha nå´t gott att smaska på till min fika. Kakor och bullar med mjöl och socker är helt uteslutet. Jag är ständigt på jakt efter nå´t fikabröd som matchar min diet för att kunna njuta utav en god latte eller macchiato lite extra. Så kom jag på att modifiera receptet lite och göra matmuffins till fikamuffins istället.
Hallongrottor Äppel- och kanelmuffins
8 ägg 8 ägg
Lite grädde Lite grädde
1 dl keso 1 dl keso
1 dl riven ost 1 dl riven ost
Hallon Äpple i små bitar
Solrosfrön, pumpafrön Hackade hasselnötter
Kanel
Blanda ägg och keso. Rör ner resten av ingredienserna. Fyll medelstora muffinsformar (använd en lite kraftigare variant då smeten är ganska tung). Grädda mitt i ugnen 30 min 175 grader.
4 kommentarer:
Aha! Det där låter som nåt jag bara MÅSTE testa!
Tack Marie, jag är också en godisgris.....
Det där låter gott! Vill också gärna ha något gott till kaffet. Jag provar det här! ha en fortsatt fin helg/kram
Låter riktigt gott det där. Skall prova vid tillfälle:)
Har skrollat ner lite eftersom jag inte vart inne på ett litet tag. Fantastiska bilder!
Kramar Maria
Detta verkar spännande.
Annorlunda bakverk,det måste
jag pröva.
Kram
Skicka en kommentar