lördag 12 februari 2011

Istället För En Kaka

För ett tag sedan hittade jag ett riktigt smarrigt GI recept på ägg- och baconmuffins hos Helena. Perfekt till soppa eller som mellis. Då jag är ett riktigt kakmonster vill jag gärna ha nå´t gott att smaska på till min fika. Kakor och bullar med mjöl och socker är helt uteslutet. Jag är ständigt på jakt efter nå´t fikabröd som matchar min diet för att kunna njuta utav en god latte eller macchiato lite extra. Så kom jag på att modifiera receptet lite och göra matmuffins till fikamuffins istället.

                             Hallongrottor                                                       Äppel- och kanelmuffins
                             8 ägg                                                                   8 ägg
                             Lite grädde                                                          Lite grädde
                             1 dl keso                                                             1 dl keso
                             1 dl riven ost                                                       1 dl riven ost
                             Hallon                                                                 Äpple i små bitar
                             Solrosfrön, pumpafrön                                         Hackade hasselnötter
                                                                                                        Kanel

Blanda ägg och keso. Rör ner resten av ingredienserna. Fyll medelstora muffinsformar (använd en lite kraftigare variant då smeten är ganska tung). Grädda mitt i ugnen 30 min 175 grader.

4 kommentarer:

Annelie sa...

Aha! Det där låter som nåt jag bara MÅSTE testa!
Tack Marie, jag är också en godisgris.....

Hero sa...

Det där låter gott! Vill också gärna ha något gott till kaffet. Jag provar det här! ha en fortsatt fin helg/kram

Anonym sa...

Låter riktigt gott det där. Skall prova vid tillfälle:)

Har skrollat ner lite eftersom jag inte vart inne på ett litet tag. Fantastiska bilder!

Kramar Maria

Mamsen sa...

Detta verkar spännande.
Annorlunda bakverk,det måste
jag pröva.

Kram