torsdag 17 november 2011

Italienska Skorpor Med Apelsindoft & Choklad


200 g grovt hackad rostad sötmandel
3 ägg
3 dll socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
rivet skal av 1 apelsin
100 g hackad mörk 70% choklad
6 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rosta snabbt den hackade mandeln i en het stekpanna. Rör hela tiden. Ställ åt sidan.
Häll äggulor, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa ihop.
Vispa äggvitorna med salt till hårt skum. Vänd ner i äggule blandningen.
Blanda ner rivet apelsinskal, hackad choklad och mandel i äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen.
Arbeta ihop till en deg. Dela degen i två eller tre delar.
Tryck ut degen till limpor ( 4 cm breda/2 cm tjocka) på plåt med bakpapper.
Grädda ca 35 minuter långt ner i ugnen  i 175 grader.
Ta ut plåten och skär genast 1 cm tjocka sneda bitar med vass kniv. Låt svalna utan bakduk.

Ät och njuuuuuuut!

Torsdagstema - I Like

3 kommentarer:

Rigmor sa...

Herre gud så gott det lät då!! Tänk att krypa upp i soffan en mörk och kall vinterkväll, ljusen tända, dra pläden över sej och så en stor kopp med varmt gott thé och dessa underbart goda skorpor...!!
Kram

Annelie Esseus sa...

Mumsigt låter det minsann, sitter här undrar: varför i hela friden har inte JAG bakat såna. Älskar ju de där skorporna!

Annelie Esséus sa...

Men stackars lille kisse! Fast det låter som om han tar det kallt, tuff katt!
Jag förstår att det är mycket nu, av nån anledning tycker jag att jag har gått i ide redan, så jag ligger också lågt, men vi hörs framöver Marie!