tisdag 7 februari 2012

Ett Virrvarr


Knappt två veckor kvar innan ansökan till gymnasieskolan ska vara klar.Vilket program ska väljas, vilken inriktning är mest intressant och i vilken skola vill jag gå..............................Gissa att det snurrar i huvudet på många 15 åringar just nu.
Känns lite jobbigt att stå bredvid som förälder och se våndan i ögonen hos min älskade teen, men det gäller att inte lägga sig i för mycket. Att stötta och hjälpa till att leta fram viktig information gör jag självklart dock ligger slutliga valet hos lilla F. Gudarna ska veta att det inte är helt enkelt att "vara lagom" som tonårsförälder i detta läge. Vad du än väljer finns jag alltid här för att stötta dig älskade dotter.

6 kommentarer:

Lairama sa...

Det var mycket lättare att välja när vi var "små". Fanns inte lika många valmöjligheter då.
Jag har stått bredvid och försökt vara lagom tre gånger. Inte lätt. Nästa år är det dags igen.

Hoppas ni hittar vad hon söker.

Marie-Louise Nilsson sa...

Ja, jag förstår det jobbiga i att välja. Många har väldigt svårt i denna stund och kanske tillslut väljer som kompisen. Vilken att bli väldigt fel. Unga med stora val. Min dotter valde fel, blev ett sabbatsår, nu har hon ett år kvar på sin utbildning. Men trots att hon hamnade där hon hade velat sedan många år, så är detta inte heller något hon vill arbeta med i längden. Så stora frågor och val för de små. Kram och lycka till!

Annelie Esséus sa...

Nej fy sjutton, det är tur att det där är över för min del, jag minns hur det var...
Det kan inte vara lätt att välja bland allt som erbjuds idag.

Monica sa...

Lyckliga F som har en sådan förståndig mamma!
Kram & vink från mig.

Irene sa...

Nydelig fotografert, og en skjønn tenåring! Er nesten glad jeg selv ikke står overfor det valget i dag, tenk så mye å forholde seg til! Likevel, jeg visste hva jeg skulle velge den gang. Spørsmålet er om jeg ville valgt det samme i dag ... ikke godt å vite siden verden ser noe annerledes ut. Men det får jeg aldri vite, og godt er det :)

Ha en fortsatt fin uke ... Ireneklem

anemonen sa...

Det är inte alla givet att hitta rätt på en gång. Det finns så många nya typer av utbildningar och jobb idag så det är inte lätt att välja.