söndag 30 januari 2011

Dröm

Som liten "kicka" hade jag en dröm om att bli delfinskötare. Att få vara nära dessa fantastiska djur och få delas deras vardag såg jag som ett självklart yrkesval, då för ca 40 år sedan. Alla drömmar slår ju som ni vet inte alltid in, men jag har senare i livet haft lyckan att få snudda vid min barndomsdröm om än bara för en dag. Inte vilken dag som helst. Det var "min dag", min 40:e födelsedag. Jag är er evigt tacksam, mamsen, L C och F för att ni överraskade mig så med denna present. En av de bästa dagarna i mitt liv :-)

                                                                    Bonus bild


Tidigt på morgonen anlände jag till Kolmården för att bekantade mig med min för dagen egna delfinskötare. Föreläsningar om detta fantastiska däggdjur följdes av underbart god lunch i en privat restaurang där ena långväggen utgjorde en del av delfinernas bassäng. Alltså kunde jag sitta och njuta av mina "älsklingar", deras undervattens lekar och vackra ljud även under måltiden. Kan säga att det tog låååååång tid att äta ;-)


Inför det absolut största den dagen, att få umgås med delfinerna i bassängen, fick jag noggrant duscha och sätta på mig en torrdräkt. Först "nosade" vi på varandra genom att jag satt på bassängkanten och delfinerna, de var fem stycken i olika åldrar, simmade till mig och jag klappade dem. De kikade så glatt och inbjudande på mig med sina små pepparkornsögon. Ja, blicken sa liksom "kom igen, hoppa i, lek och ha kul med oss". Ögonblicket då jag klev ner i bassängen är obeskrivligt. Tårarna trillade och hjärtat slog så snabbt och hårt. Absolut inte av oro utan av den lycka jag kände just då. Tiden stod stilla och jag kommer än idag inte ihåg vad som skedde runt omkring mig. All fokus var på mina nya vänner och vårt umgänge. En himla tur att fotografen var på alerten och förevigade min dag med fantastiska bilder :-). Efterråt när jag duschat och satt i bastun kunde jag fortsätta min "konversation" med mina nya fina, underbara, snälla, lekfulla, glada, spralliga, intelligenta och vackra vänner genom den enorma glasruta som skilde oss åt. De i sin stora bassäng och jag i den enorma bastun med "bara" en glasvägg emellan. Helt sagolikt! Lovar att jag somnade gott och ovaggad den kvällen nerbäddad i en mjuk skön säng på Vildmarkshotellet. Jo, jag fortsatte min lek med mina nya vänner även i mina drömmar ;-)

Delfinerna på mina bilder är inte från Kolmården. De är amerikanska "vänner" bosatta i Las Vegas på en enormt fin och välskött anläggning på hotel Mirage. Nyfikna och inbjudande som alltid var dessa kamrater när de simmade nyfiket fram och tillbaka där jag satt på bassängkanten. Vana modeller som ibland busade till det genom lite stänk med fenorna. Jag är helt övertygad om att det inte var tillfälligheter utan en kommunikation. Jag hade kul när jag besökte dem och de hade ett roligt utbyte av mig och alla de andra besökarna helt klart. Fototriss

24 kommentarer:

Pumita sa...

Blir alldeles tårögd när jag läser ditt inlägg. Så underbart! :)

Monica o Jacob sa...

En helt underbar triss om en dröm som blev nästan sann;-)
Ha en skön söndag;-)

@Receptomaten sa...

Wow, både för din upplevelse och bilderna!

Gärdsmygen sa...

Men oj, vilken upplevelse! Det där skulle jag gärna göra! Vilken underbar födelsedagspresent.

cat sa...

Vilken fantastisk upplevelse att få simma med dessa underbara djur :)

Lena Rollmar sa...

Härlig triss! Vackra djur! Kram

Bildgatan sa...

Vilken drömupplevelse, vilka drömvänner du har som fixade den dagen till dig. Skulle verkligen vara något att få vara med om, underbart och vilka fina bilder. Bara de rena drömmen.

Min äldsta fick också en lite dröm uppfylld med delfinerna på Kolmården när han var liten. Inte så stor som din men det räckte för honom då. Lena (tror delfinskötaren som hade showerna hette så) hon valde ut honom balnd alla publik och han fick åke med i en liten båt bak och sedan fick han ett diplom samt ett paket Oboy - en av delfinerna hette så.

Misswhatsit sa...

Vilken underbar beskrivning och vackra bilder på dom fantastiska delfinerna. Man blir glad av din triss!
Ha en bra dag!

rajson sa...

Kan verkligen förstå att det var en drömupplevelse som du tar med dig resten av ditt liv!
Fantastiskt fina foton på dessa underbara djur!

Annelie sa...

Jag har också väldigt nära till tårarna just nu Marie, så fint!

Jah Hollis sa...

Det är härligt när drömmar går i uppfyllelse.

ormbunke sa...

Oh! vad spännande. Och så var det inte en dröm utan verklighet.Liksom min fjälltur som jag har upplevt många gånger, kan det ju va en dröm att göra det en gång till om mina knän klarar det. Ha de gott. Anita

Tinezza sa...

Vilken härlig upplevelse.

Pysselfarmor sa...

Åh så fantastiskt att läsa och se dig med delfinen. Och jag gläds med hela hjärtat att du fick uppleva det. Du kommer att drömma och tänka tillbaka på din fina upplevelse många gånger. Jag är rörd av din berättelse.

Hero sa...

Härligt när drömmar går i uppfyllelse! Förstår att det var en magisk dag med de här fantastiska djuren/kram

Wildhearts sa...

Vilken härlig dröm som du dessutom har besannat! Stor grattis i efterskott! Både till dagen med delfinerna och till 40-års dagen :)

Barnens Hjältar sa...

wow, vilken häftig drömupplevelse :-)

bagarbruden sa...

fantastiska bilder, man blir glad när man ser delfiner så jag förstår din lycka

Helena sa...

Åh, vilken härlig upplevelse! :)

LissenTo sa...

En berättelse jag blev glad av. Ens drömmar blir inte alltid på det sett man tror.

Vad fint att du fick den här dagen.
Ett varmt minne för livet.

Kram min vän

Birgitta - foto CHIP sa...

Ja, varm i hjärtat blir jag också av detta fina inlägg :)
kram

Anonym sa...

Det kallar jag en riktig dröm!
Och även om den inte helt gick i uppfyllelse så verkar ju din upplevelse ha varit helt underbar!!! =o)
Tack för att du delade din berättelse med oss!

Elisabeth sa...

Delfiner är så speciella, så godmodiga på något sätt.Så fint du fångat deras särart.

Viola sa...

Jeg blir bare helt rørt når jeg leser dette.. tenk at du har fått lov å være sååå nært en delfin, til og med kysset den, vært i vannet med dem! De er noen herlige dyr, veldig intelligente.. Men jeg vet ikke om jeg hadde turt.. Du er modig.. Skjønner godt at tårene falt ned på ditt kinn.. :)

Varm klem fra meg! :)