lördag 22 januari 2011

Film


Los Angeles och särskilt Hollywood ÄR film. Atmosfären andas film. Reklamen överallt handlar om filmen och dess historia och stjärnor.

Hollywood Walk of Fame är trottoarerna längs gatorna Hollywood Boulevard och Vine Street. De är belagda med kvadratiska stenar av konstgjord marmor, var och en försedd med en röd femuddig stjärna på svart botten. Stjärnan visar namnet på den person, som hedrats med plattan och en symbol, som visar inom vilken bransch man gjort sig förtjänt av den.

Walk of Fame skapades 1958 och har f.n. ca 2 347 stjärnor placerade. Den första stjärnan utdelades 9 februari 1960 till skådespelaren Joanne Woodward. Sex svenskar har var sin stjärna på Walk of Fame: Ingrid Bergman, Greta Garbo, Anna Q Nilsson, Mauritz Stiller, Signe Hasso och Ann-Margret.

WTFDC

4 kommentarer:

Rigmor sa...

2347 stjärnor?? Jösses, trodde knappt det fanns så många.... Skulle jag gå där är väl risken stor att jag skulle springa på nå'n när jag hade näsan ned i backen för att kolla alla namn...å hur lång tar det innan man läst igenom alla? Spännande!
Nu ska jag ladda för en jobbarkväll, får hoppas att detta snöväder som nyss börjat ger sig snart.
Ha en riktigt skön lördag!
Kram

Yvonnes bärbara blogg sa...

Snyggt, och en mycket bra och annorlunda tolkning av temat!

Tove sa...

Wow, vilken snygg och intressant tolkning!

Anonym sa...

Nils Asther & Warner Oland har varsin också!