tisdag 5 april 2011

Black Swan


Häromveckan kröp jag upp i biofotöljen med en gigantisk popcorn bägare. Hade hört mycket om den här filmen. Om hur läskig den är. Om den psykologiska spänning som genomsyrar hela filmen redan från första minuten. Om Natalie Portman´s fantastiska gestaltning av den unga hårt drillade ballerinan Nina på väg mot nervsammanbrott. Jag var väl förberedd. Trodde jag! Jag satt på helspänn, som förstenad under hela filmen. Axlarna värkte på väg hem. Har nog aldrig blivit så berörd av en skådespelarinsats som denna. Helt makalöst bra. Får du tillfälle.........gå och se den.

Jo, det stämmer. "Lilla" F på plåtning tillsammans med underbara Kia. Temat var just Black Swan.

3 kommentarer:

Rigmor sa...

Nu är jag ingen biomänniska, fråga mej inte varför, men jag antingen somnar efter fem minuter eller också blir så rastlös så det stör hela salongen, men kanske denna film...tror det är något för mej som gillar lite djupa funderingar emellanåt (det kan man inte tro!).
Förstår att det drar i Värmlandstarmen nu!! Jag som inte är någon vintermänniska tycker om alla de andra tre årstiderna, de har alltid något speciellt. Kommer ihåg när paradiset fortfarande bara var sommarstuga, kunde längta ihjäl mej på vardagskvällarna när våren var i antågande, sen när man kom ut och slog upp dörrarna och det lite råkalla förbyttes allt eftersom man eldade, det går inte att beskriva!
Ha´en fortsatt bra dag, och ta hand om dej och läs inte hela tiden!!
Kram

Monica sa...

Wow Mie, vilken underbar tolkning!!!!!! Finner inte ord!
Helt otroligt gjort med bilden....sitter här med öppen mun...och skakar på huvudet....VACKERT STILRENT!
Var rädd om Dig vännen & Kram från mitt innersta.
PS; visst är det "lilla" F?

Annelie sa...

Guuuuud vilken bild! Asläcker!