onsdag 2 december 2009

Tillbakablick - December 2008

Tillbakablick är en fotoutmaning där vi ska bläddra tillbaka i våra arkiv från 2008, välja ut ett foto som vi inte tidigare använt på bloggen och sedan skriva några rader omkring bilden och eventuellt även göra en reflektion över månaden det året.

I början på december förra året var det mycket att göra. Ja, som alltid i december, men detta året var det inte julförberedelser som gällde utan förberedelser inför vår efterlängtade USA resa. När pass och pengar var fixade, resväskorna packade och katten inackorderad hos Lis på kattpensionatet var det dags att starta den 20 timmar långa resan mot Florida. Vi flög Stockholm - Frankfurt, Frankfurt - Chicago och Chicago - Orlando. Konstigt nog var det inga problem med förseningar och all packning kom fram trots två byten. Jag var imponerad. Underbara och roliga veckor hade vi med sol från en klarblå himmel och temperaturen var som lägst 18 grader en dag annars runt 24. Det var ingen latsemester inte. Å nej, vi hade ett späckat schema med alla roliga parker som skulle besökas, bla Magic Kingdom, Universal Studios, Sea World, Hollywood Studios, Bush Garden, Epcot, Animal Kingdom, Island of Adventure, och många fler. Ett besök hos NASA på Kennedy Space Center gjorde vi också och det var häftigt. På bilden ser ni huset vi bodde i när vi var i Orlando och så är det hyrbilen, den vita Forden. Mersmak på USA har vi fått så nu hägrar Californien med stopp i N.Y.

4 kommentarer:

Hero sa...

Underbara Florida! Dit längtar vi ständigt...

Unknown sa...

White house and white car. I think it's amazing how many people have a car to match their house. :)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Vad härligt att spendera några veckor i USA! Låter som ni hade en aktiv och spännande resa. Tyvärr är USA nästan helt outforskad mark för mig, har bara varit på Hawaii och det är ju mer söderhavet än USA :)

Men jag är lite nyfiken på huset på bilden, bodde ni där eller är det någon annan historia bakom bilden?

Anne-Lie sa...

Vilken härlig december du hade förra året - kanske blir den lika härlig även iår;-))