torsdag 11 mars 2010

Tema Fredag - Nostalgi

Förra helgen var jag och maken på Riksidrottsmuseet på Djurgården i Stockholm. Mycket intressanta och spännande utställningar om idrott genom tiderna. I en hörna fanns det olika spel som varit extra populära i folkhemmen. Vi fastnade båda två helt klart för ishockeyspelet. Vi blev stormförtjusta då det visade sig att besökare fick använda spelet. Det blev en tuff match med mycket inlevelse :-). Många minnen passerade revy och det blev ganska känslomässigt för mig faktiskt. Jag minns att jag en jul önskade mig ett sån´t här spel. På julaftons morgon överraskade min pappa mig med ett jätte paket på sängkanten. Det var mitt hett efterlängtade ishockeyspel!!!!! Pappa och jag tassade ner till undervåningen och drog igång en turnering. Vi hade en sådan högljudd inlevelse att mamma vaknade och kom ner för att se vad som pågick. Tydligen visste hon inte om denna julklapp. Det var pappa´s idé om ett spel till familjen den julen. Vi hade nämligen som tradition att alltid införskaffa ett nytt spel varje jul. Tyvärr gick min pappa bort i alldeles för unga år och jag kan inte dela dessa fina minnen med honom här och nu. Därför får detta inlägg bli en hyllning till honom. Det går inte en dag utan att du är i mina tankar, men det tror jag du vet ;-). Puss på dig lilla pappsen/Din Mie. Tema Fredag.

13 kommentarer:

NinaVästerplana sa...

Vilket underbart minne av din far... Förstår att det väcktes till liv igen....
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Pumita sa...

Vad fint skrivet! Hockeyspel har man ju spelat ett antal gånger och kul var det!

mimmi sa...

sånt satt jag och mina barn och spelade när de var små och så arga de blev om jag slog dom ..men som tur var .. så blev det ju inte så ofta jag gjorde det :)

Misswhatsit sa...

Fin beskrivning av dina minnen samt en rolig bild. Hockeyspel hade jag också en gång i tiden.

Nattsyrran sa...

Vilket underbart minne!!! Och tänk vilka matcher man haft på dessa hockeyspel! Riktigt roligt=)

Pialotta sa...

Minns det som det var igår.. Ingen jul utan nytt spel och en Jul kom tomten med ett stort paket till min lillebrossa oxså.. Ja, just det ett Ishockspel. herre min ge vad det spelades av alla.. Ett väldigt poppis spel det där.. Sverige-Canada.. så spännande:)

Annelie sa...

Jaaaaa, Gud ja! Så kul det var!
Vi hade även ett couronne (stavning)spel som också användes flitigt.
Vilka minnen som väcks till liv av din bild!

anki sa...

ja jisses vad kul man hade med ett sånt spel :-)

tråkigt att din pappa gick bort för tidigt, fin hyllning till din pappa här

ha en skön dag

Rantamor sa...

Där var det inga NHL spelare utan d är nog Finland-Sverige d syns ju. Ja ett sånt spel fanns nog i dom flest hem.

Va vackert du skrev om din pappa.

Ha en skön dag

Erik "Semlan" sa...

Härligt! Skoj att ni kunde ta en match på museet. ;-) Fin text och ett foto som väcker nostalgi. Hann själv avverka flera spel under ungdomsåren... Perfekt inlägg!

Tomas [lopec] sa...

Ja många heta matcher hann man spela med pappa innan både hockeyrinken och pappa försvann... så nog väcker det nostalgiska minnen, alltid! :)

Wildhearts sa...

Hockeyspel som är så roligt! Verkligen en nostalgitripp.

sinneskatten sa...

Ett sånt stod allt överst på min önskelista, men tyvärr....