Energibars med GI tänk
100 g valnötter
100 g mandel
150 g torkade osvavlade aprikoser
50 g torkade fikon
1 msk flytande honung
3 dl havregryn
1 dl linfrö
1 dl kokosflingor
1 dl naturell yoghurt
2 äggvitor
100 g 70% choklad
Lägg de torkade aprikoserna och fikonen i blöt minst 2 timmar. Mixa nötterna. Mixa aprikoser och fikon för sig och blanda sedan ner nötterna. Rör ner havregryn, linfrö, honung, kokos, yoghurt och äggvitor och rör i hop till en smet. Tryck sedan ut smeten i en smord liten form, gärna bröad med sesamfrö. Grädda i 225 grader 15 minuter. Bryt chokladen i bitar och lägg ut på den varma kakan. När chokladen smälter bre ut den till ett jämnt lager. Skär kakan i ca 20 bitar innan chokladen stelnat. Låt kakorna kallna. Slå in i smörpapper och förvara i kyl max ca 2 veckor. Går även att frysa.
3 kommentarer:
det där måste jag prova, men de ser vanebildande goda ut. ojojoj. :) Jag ska också köpa den där boken när den kommer. Kram
Mumma för en godisgris som jag...
Oi det der så kanllgodt ut!! Den skal jeg notere meg!! Tusen takk! :)) Min kjære elsker jo alt slikt, og jeg skal overraske ham! :) Men når det er sagt, jeg liker det jeg også, ihvertfall så disse gode ut!
Skicka en kommentar