tisdag 2 juni 2009

Tillbaka Till Småbarnsåren

Fotvärmaren Pelle har blivit galen. Ja, han har helt vänt på dygnet och bestämt sig för att sova på dagarna, vara vaken och springa ute på kvällen en kort stund, sova igen några få timmar för att sedan vid 02.30 väcka familjen med ett jamande som inte går av hackor. DÅ ska han ut, inget snack om saken. Vi har nu i flera dagar enträget hämtat honom där han står vid ytterdörren jamandes och lyft honom till sängen igen. Allt för att han ska fatta att han ska sova. Visst förstår han, det vet jag, MEN han vill inte. Näpp som Alfons Åberg säger. Vill inte! Det ännu knasigare i kråksången är att Pelle envisas med att traska ut genom ytterdörren när han vill ut. Han har en kattlucka på baksidan av huset och den har vi nu haft öppen för att slippa bli väckta. Luckan duger dock inte. Fin entré in och ut ska det minsann vara. Billig var han i natt kan jag lova. Tur att vår kärlek till dig är så stor pälsbollen lilla, annars hade du legat lite risigt till vid det här laget ;-). C nämnde nå´t om att det känns som om vi hade småbarn igen. Ni vet den tiden då nattsömnen endast bestod av fragmenterad slummer. Önskar alla en bra dag och hoppas ni är piggare än jag känner mig. Starkt kaffe få bli dagens livlina ;-).

4 kommentarer:

Bitten sa...

Jadu, envisa som synden är de små liven och kan tjata hål i huvet.

Ulrica sa...

Ja, har de bestämt sig för något då är det bara det som gäller:) Vi väntar dessutom kattungar vilken dag eller vecka som helst... Undra hur mycket man får sova då:)

Helena sa...

Det är nog det goa vädret och det att det är så ljust nu som gör att kissen vänder på dygnet -har ni provat att lämna något fönster öppet dygnet runt så han kan gå ut och in när han vill? Det är ju inte så kul att inte få sova ordentligt på natten. Hoppas det löser sig!

Viola sa...

Koselig fortelling! :) Og en flott katt! Vi har en innekatt, men tørr ikke slippe den ut. Så vi tar turer sammen med den ut, i bånd. Pelle er nok litt mer heldig her.. Men nå må jeg ta natten her selv, så jeg ikke blir som Pelle! Hehe! Vi høres.. God natt! :D