fredag 30 oktober 2009

Blommig Fredag v44

Jag älskar orkidéer och har ganska många. Bäst gillar jag de vita. Här är en Phalaenopsis aphrodite. De flesta av mina orkidéer har sedan länge blommat klart och står nu nedklippta på vinterförvaring. Såg till min glädje i går att flera av dem nu skjuter nya blomstänglar. Alltid lika kul när de "kommer tillbaka". Mer ögongodis från florans värld finner du hos Blommig Fredag.

8 kommentarer:

Katarina sa...

Hur gör du för att få dem att blomma om? Jag har försökt och försökt, men inte lyckats. -De vita orkidéerna är väldigt vackra!

andré sa...

Tjusigt! Men behöver de verkligen "vinterförvaras"? Orkidéer tillhör de få växter som blommar hos oss på vintern, och de kräver då ingen speciell uppmärksamhet...

Moa sa...

Underbart vacker.. gillar nog de vita bäst också.. eller?... ne jag har många olika fina och alla står framme året om.. Ha en skön helg..Moa

Randi sa...

Det här är min absoluta orkidé - inte pga av dess skönhet precis - det finns ju så många supervackra och exotiska - utan för att de är så trogna. Mina har blommat i orangeriet sedan i Maj och bjuder fortfarande på sina krispigt vita blommor. De tycks trivas bättre i den miljön, men så småningom måste jag väl ta in den. Har aldrig fått dem att överleva vintern...*snyft*.

Cecilia Artista sa...

Visst är det vackert med orkidéer! Vi tycks gilla vita blommor båda två!
Ha en riktigt skön helg!/Cecilia

easygardener sa...

Moth orchids are very beautiful and white flowers are particularly attractive. I love the way the flowers last for weeks.

sinneskatten sa...

En fantastisk vacker blomma!
Här är jag så stolt för jag har lyckats att få en att blomma om.

AnnA sa...

Jag "råkade" få med mig ännu en från ICa igår, men den var ju såå fantastiskt vacker och hade många knoppar...Maken bara suckade...-"Ja,ja..."
Jag har faktiskt även lyckats få en del av mina att blomma om, och där finns nytt på gång hos en del av mina gamla, som fått hänga ute i fruktträden i somras...
Kul att du tittade in hos mig, Marie!
Trevlig Helg!
hälsn
AnnA