lördag 9 oktober 2010

Bara Därför Att

 Katten blir din vän
om han anser dig
              
 vara värdig hans vänskap.
                   Men han blir aldrig din slav.

                                                                                             (Théophile Gautier)


Den här vackra missen är "herre på täppan" i Tyresö Handelsträdgård. Såg lite så där fisförnämt störd ut när jag fotade ur alla möjliga vinklar, ha, ha.

5 kommentarer:

Viola sa...

Det ordspråket er det nok mye sannhet i, ja faktisk helt sant! :) Stilig bilde, og kanskje en hel del tilskuere?? Ler med.. Klem til deg! :)

BP sa...

Bilden är suverän!!! Å Gautier är en smart människa. Men visst finns det honkatter också;-) Undrar om samma sak gäller då...

BP sa...

Wow, vilket roligt jobb. Synd att man är för gammal för... lite hands on hjälp från dig;-)

Bruno Beige sa...

Snyggt svartvitt foto. Du klarar gråskalor lika bra som starka färger.

Rigmor sa...

Oj oj oj, en massa att ta igen...Måste först säga att du har helt rätt i att barn är livets under. Å nu förstår jag att du har samma yrke som min lärare tidigare haft, och hon sa att efter tjugo år vart man lika berörd varje gång en ny människa såg dagens ljus. Att man fick vara med om ett under. Vördnad för livet. Ungefär som han Lasse beskrev på sin föreläsning att vakna upp och upptäcka att man lever.
Katter är märkliga djur. Ibland känner jag att de på något vis överlistar oss, ska inte säga att de utnyttjar oss...men nästan. Den ena utav våra är väldigt självständig, skulle aldrig komma på tanken att fjäska, hon är katternas Margaret Thatcher...den andra gör vad som helst för lite mat.
Ha en fortsatt bra kväll!!
Kram