lördag 11 september 2010
Vinbärskolapaj
Det här behövs:
100 g smör
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk kanel
4 dl repade röda vinbär alt hallon
Pajform ca 24 cm i diameter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva ner smöret i en bunke och blanda med havregryn och vetemjöl till en smuldeg.
Spara ca 1/2 dl av smuldegen och platta ut resten i pajformens botten samt en bit upp på kanterna.
Förgrädda i ugn ca 15 min.
Blanda vispgrädde, socker, sirap och kanel i en kastrull.
Koka upp och låt småkoka ca 20 min.
Fördela vinbären på det förgräddade pajskalet.
Häll över den kokta kolasmeten och strö över det sista av smuldegen.
Grädda i ugn ca 20 min.
Servera gärna pajen med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Inspiration & Kreaktivitet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
10 kommentarer:
Vilket underbart foto och såååå got det lät - älskar den syrliga smaken av röda vinbär - det här måste jag prova!
åååh vilket underbart gott foto...
ser så läckert gott ut!
Men åhh så gott! Önskar jag kunde äta såna gottigheter!
Ha en bra dag/ Anna
Tack precis det här tipset behöver jag för det finns så mycket vinbär i frysen.
Strålande foto!!! T o m recept följer med!!! Skulle jag baka så... Men jag njuter av din paj som ögongodis:-)
Mmmm yummie :)
Ha en fin söndag.
/Helena
Ser väldigt gott ut vilken tur att dulämnade receptet=)
Takk Mia! Denne har jeg nå notert ned! :))
Skicka en kommentar