lördag 11 september 2010

Vinbärskolapaj


Det här behövs:
100 g smör
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk kanel
4 dl repade röda vinbär alt hallon
Pajform ca 24 cm i diameter

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva ner smöret i en bunke och blanda med havregryn och vetemjöl till en smuldeg.
Spara ca 1/2 dl av smuldegen och platta ut resten i pajformens botten samt en bit upp på kanterna.
Förgrädda i ugn ca 15 min.
Blanda vispgrädde, socker, sirap och kanel i en kastrull.
Koka upp och låt småkoka ca 20 min.
Fördela vinbären på det förgräddade pajskalet.
Häll över den kokta kolasmeten och strö över det sista av smuldegen.
Grädda i ugn ca 20 min.

Servera gärna pajen med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Inspiration & Kreaktivitet

10 kommentarer:

Johanna S sa...

Vilket underbart foto och såååå got det lät - älskar den syrliga smaken av röda vinbär - det här måste jag prova!

Camilla (Rantis) sa...

åååh vilket underbart gott foto...
ser så läckert gott ut!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anna Carin Ahlander sa...

Men åhh så gott! Önskar jag kunde äta såna gottigheter!
Ha en bra dag/ Anna

Pysselfarmor sa...

Tack precis det här tipset behöver jag för det finns så mycket vinbär i frysen.

BP sa...

Strålande foto!!! T o m recept följer med!!! Skulle jag baka så... Men jag njuter av din paj som ögongodis:-)

Anonym sa...

Mmmm yummie :)
Ha en fin söndag.
/Helena

Veronica sa...

Ser väldigt gott ut vilken tur att dulämnade receptet=)

Viola sa...

Takk Mia! Denne har jeg nå notert ned! :))