lördag 27 november 2010

Kryp In I Min Famn Och Låt Mig Värma Dig


Gisses. Vilkjen utmaning Nina ger oss denna vecka i Inspiration & Kreaktivitet. Att försöka förmedla vad som är en typisk bild för just mig.

Jag hade det lite på känn, men efter att ha frågat la famiglia kom jag fram till att det ändå är makro bilder som är en ganska typiska Mie bilder. Jag älskar makro. Inte bara att få se saker på ett nära håll utan just själva utmaningen i fotograferingen med just denna fototeknik. Det kräver tid och tålamod och resultatet kan många gånger bli nå´t helt annat än jag trodde när jag tittar igenom bilderna i datorn. Färger, former och ljus kan te sig fantastiskt i just makro. En teknik att leka med i all oändlighet. Jag gillar också starka kontraster i mina bilder och "drar på" ganska ordentligt ibland. Det ingår väl också i en ganska typisk Mie bild.

Genomgående i mina bilder är tanken bakom och den känsla jag vill förmedla. Det är väldigt sällan slumpen som avgör vad jag fotograferar. Väldigt ofta är jag fylld av en känsla eller sinnesstämning när jag beger mig ut på mina fotosafaris och detta styr väldigt mycket vilka motiv jag väljer och hur jag fotograferar dem. Ljus, perspektiv och komposition i bilder kan ändra budskapet drastiskt i en bild.

Summa summarum är att fotografering är en skapande lek. En lek där det inte finns några gränser på vad som kan prövas och exprementeras med. Vrid och vänd på din kamera. Hitta nya vinklar genom att krypa ner nära motivet. Bara du själv och din fantasi sätter stopp. Så vänner min uppmaning till er alla är..........Lek!

11 kommentarer:

tPix - blindstyre.se sa...

Snygg färgskala på en fin makrobild. Makro ger ofta en liten kick för betraktaren. Jag har återigen investerat i ett 1:1 objektiv.

SoF/Blindstyre.se sa...

Jäkligt snyggt! Väldigt lyckat med den gröna bakgrundsfärgen.

Glad advent!

cat sa...

Läckert grönt och snyggt!

Pysselfarmor sa...

Makro är en utmaning och jag fotograferade mycket sådant med "vanlig" kamera på 70-talet....ska snart köpa macro till min NikonD5000...har just investerat i tele. Ska bli spännande att börja igen.

Suveränt vacker blomknopp!

Ha en skön första advent.

Anneli - A'la Foto sa...

Fantastiskt fin bild! Gillar allt, färgerna, skärpedjupet, skärpan och känslan som även texten bidrar till!

Du är lite som jag....med färger, kontraster osv! Det är härligt! :O))

Ha en skön kväll!

Anki sa...

Typisk dig, jodå. Fin.

Beppan sa...

Ögongodis!! Macro är inspirerande. Det är som om en ny värld öppnar sig... :-)

Kerstin sa...

Jag antar uppmaningen! :) Jag kan inte annat än hålla med dig när det gäller att krypa riktigt riktigt nära ett objekt. Hur kul som helst.
Ha det gott.

Gärdsmygen sa...

Snyggt!! Varmt och skönt med passande text! Jag har sett många olika stilar hos dej och detta är en av dem. Gillar din text där på slutet också att "fotografering är en skapande lek..." Instämmer helt i det stycket av texten!!

morrdrakens sa...

Vackert, vackert! Fin komposition och fina färger.

Annelie sa...

Det där är verkligen en typisk Mariebild!
Så jäkla snygg så jag tappar andan!