2 eggs
3 cups sugar
200 g nuts, hazelnuts and almonds
4-5 cups flour
1 tablespoon vanilla sugar
1 tablespoon baking powder
1 pinch salt
1 tablespoon gingerbread spices
Whisk the egg whites hard and fluffu with salt.
Mix egg yolks with sugar and spices.
Fold into egg whites to sugar mixture.
Pour in the chopped nuts.
Stir in the stifted flour and baking powder.
Stir as little as possible.
Divide dough in half and shape into two "loaves" about 3 cm high and 5 cm wide.
Place the "loaves" on baking sheet with parchment paper.
Bake in oven 175 degrees Celcius for 40 minutes.
As soon as you remove the cakes from the oven, cut into diagonal pieces.
Allow to cool on a plate.
Good Luck :-)
10 kommentarer:
Mmmm, så mycket gott!! Förstår också att det ska vara Saffransglögg i år, blir till att investera i en sådan! Skäms nästan lite att berätta att när jag städade ur gamla skafferiet så hittade jag oöppnade årsglögg från 2007...undrar om den går att dricka fortfarande? Får väl prova någon helg när jag är ledig och inte ska träffa folk, ifall man blir riktigt sjuk. Det vore ju synd att slänga de fina dropparna om de är njutbara fortfarande!
Ha en riktigt skön kväll!
Kram
Marvelous photos and they really stir up the holiday spirit -- and appetite! Thank you so much for the recipe! I'm going to give it a try, sounds delicious! Hope you have a great week!
Sylvia
lovely still life photographs....
Sounds delicious! I think I'll give it a try.
your photos are cookbook quality!
I've always wanted to try glogg, at least once.
Yummy! We make saffron cantuccinis at this time of year.
Helt underbara bilder med mycket värme! Precis vad jag behöver just nu. Jag är verkligen imponerad över hur mycket du fixa innan julen. Tack för att du delar med dig av dina skatter!
Varm kram
Randi
Beautiful My World Tuesday posting
Have a nice week,
Greetings, Bram
Link to My Word Tuesday post!
Seen on My World Tuesday
Det var (l)ju(v)liga bilder. Ja har inte vågat mig på saffransglöggen, är den god. Provade vaniljglögg i helgen - den fick godkänt men inte mer.
Disse så gode ut.. kanskje jeg prøver dem en dag.. :)
Skicka en kommentar