torsdag 11 juni 2009

Torsdags Reflektion

Sedan förra torsdagen har allt mer eller mindre handlat om avslutningar. Ridskolan tar nu slut för denna termin och presenter till de två olika ridlärarna har fixats. En avslutningsmiddag tillsammans med "lilla" F´s ridkompisar S och H har planerats och förberetts. Den största fokuseringen har ändå varit på dagens skolavslutning. I år är det lite extra med avslutningen eftersom klassen nu slutar i denna skola efter 6 år tillsammans. I höst är det nya klasser som gäller då sjuan börjar. Klänning har inhandlats till "lilla" F, presenter från klassen till fröken har ordnats och egen present från oss till fröken har också införskaffats. Traditionell avslutning i klassrummet med presentutdelning sedan blir det samling med sång och spektakel på skolgården. Ska bli spännande att höra "lilla" F´s klass sjunga "Eva-sången". Det är den för skolan traditionella sången som sexorna har skrivit tillsammans med sin musiklärare och den är ägnad klassläraren. Brukar alltid vara roliga med underfundiga texter. La famiglia ska fira avslutningen tillsammans genom att på kvällen gå ut och äta italienskt. Sedan väntar tio härliga sommarlovsveckor för "lilla" F. Sommarlov som hon planerat starta imorgon med att som hon själv säger "sova hela dagen" ;-). Ja, jag har en tonåring hemma, helt klart. Ha, ha, ha. Vääääärldens bästa och go´aste tonåring. Vad andra har för funderingar kring den gångna veckan kan du se hos Torsdags Reflektion.

9 kommentarer:

Bitten sa...

Det känns skönt att allt detta är avklarat för vår del. Faktiskt.

Anonym sa...

Blir så varm i hjärttrakten av att läsa din reflektion! Våra barn är ju vuxna nu. Just nu är det dessutom ingen avslutning/examen för någon av dem. Men jag kommer ihåg hur mycket det var som skulle styras och ställas. Lite nostalgisk blir jag men det är skönt att den tiden är förbi. Var sak har sin tid. Ha en skön sommar med tonåring!

Ingrid sa...

En härlig avslutningsbild - så här har det sett ut på många håll den här veckan. Nu väntar sommarlovet!

Tack för din kommentar hos mig!
/Ingrid

Husbilen Credo sa...

Oops skrev på förra veckans ja,ja ...
Fin avslutnings bild.
Ha en fin dag!
LottaM ..ღ

foto CHIP sa...

Oj så välorganiserad och omtänksam! Presenterna uppskattas alldeles säkert. Undrar hur länge "lilla" F kommer att sova när hon kan sova hela dagen :)
I morgon ska jag vara med på skolavslutning :)

Pialotta sa...

Sjung om studentens.. ja du nu är det liv i luckan på gator och torg.. visst är det något visst med allt runtom.. ballonger i luften och glada ungar.. Fin bild du lagt upp.. så passande:-) Trevlig torsdag på dig/Pialotta

Anette sa...

Avslutningstid är det! Fast i år har vi det rätt lugnt. Nästa år blir det en student igen......sen är det bara två kvar..../Anette

Anonym sa...

Ja det kan vara en stressig tid nu
med alla avslutningar som är.
Men det är så mysigt att få vara med
om och goa minnen för livet för
dom små *ler*.
Jag har skrivit lite om det på
min andra blogg.

http://lojrom-vittvin.blogspot.com/

kram
strömma

Trebarnsmamman sa...

Visst blir man lite tankfull när det är skolavslutningstider, det är liksom då man märker hur stora barnen verkligen är!