onsdag 28 april 2010

Jag Har Varit På Jakt

Tycker ni mina ögon ser stirriga ut. På gränsen till vansinniga. Ha, ha, ha. Det är bara förnamnet på hur jag känner mig efter dagens arbetspass. I dag har varit en super kul dag. En dag med stor utmaning. En dag som verkligen satt mina yrkeskunskaper på prov. Sådana dagar älskar jag trots att de tär och sliter och jag är helt slut när jag kommer hem. Det är sådana dagar som jag brinner för. Visst låter det motsägelsefullt och knasigt. Som embryolog är min uppgift att "göra bebisar" på dagarna. Ja, i ett lab alltså. Jag är en pusselbit i ett arbetslag som hjälper ofrivilligt barnlösa par att uppfylla deras högsta önskan. Såååååååååååååå. I dag har jag suttit i mikroskopet och letat efter 10 stycken spermier i 4 timmar!!!!! Japp, så kan det vara. Skam den som ger sig. Den frustration och tröstlöshet jag först känner då jag upptäcker hur eländigt "fallet" är, övergår efter hand i en underbart makalöst härlig tillfredställelse. Att i en höstack hitta 10 stycken knappnålar som sedan kan användas för att skapa liv är magiskt. Det är detta jag brinner för!!!!! PS! Himla tur att det finns Treo DS!

Ha lite tålamod! Väderkvarnen ger sig aldrig iväg för att söka efter vinden.

7 kommentarer:

enn-08-i-exil sa...

Morrn.

Yippie,
2 (två) i timmen...
Men det behövs väl bara 1 (en)...

Letar du efter manl. (blå)eller kvinn.(rosa)
eller är det bara en sort som styres av kvinnan?
Jag bara skojar.
Förmodligen så blir en del par lyckliga av ditt arbete.
Keep searching....
Ha de bra.

Hasse A

Annelie sa...

Vilken känsla det måste varit att hitta de små rackarna!
Och för den fina kommentaren på min bild på båten...

sinneskatten sa...

Oh vad underbart att det finns sådana som dig som gör en sån insats för de som får kämpa så för de små liven.
Härlig...

Marie-Louise sa...

Vilken givande arbetsuppgift du har, trots att det krävs stort tålamod. Men vilken lycka det måste vara att få möjligheten att ge barnlösa möjligheten att få sin högsta önskan uppfylld. Vad mysigt att få resa iväg för några dagar och få nytta och nöje i ett svep. Ha det så gott, goaste vännen. Jag kramar om dig.

Monica sa...

Wow, vilken känsla att hitta 10 spermier på 4 timmar.....ha,ha. Men oj vad det måste vara jobbigt för ögonen.....vilken konsentration, vilket "pill"...men tänk så många som blir lyckliga efter allt ditt letande.
Ser att du ska åka bort. Hoppas att du inte flyger...hörde nyss på radion om det där otäcka vulkanmolnet som var på G.Ha det så bra vännen, var rädd om dig!
Stor äkta kram från Gullhönan( M-L har gett mig det namnet.

Rune (Bildebloggen) sa...

Stilige bilder :) 4 timer er lenge å se etter kommende liv, hehe, men som du sier er det utrolig å tenke på det blir nye liv av det, spennende oppgave.

Ha en spirende aften :)

Viola sa...

Litt av en spennende jobb det må være! Du er en arbeidssjel, skjønner jeg, bra du har en job du trives med så godt! Bildene av dine øyne.. kjempestilig! Hvordan fikk du til det, lurer jeg.. Jeg har ikke så spennende fotoredigeringsprogram, men greit nok.. :) Klem til deg! :)