tisdag 20 april 2010

Jag Vill Vara En Struts

Denna lilla men välfyllda bok från Statens folkhälsoinstitut damp ner i brevlådan igår. Fullspäckad med tips, argument, idéer och fakta som tonårsföräldrar kan ha nytta av. Tar upp ämnen som alkohol, droger och sex. Helt plötsligt blir jag klarvaken. Hela kroppen på helspänn. Fysiskt som psykiskt. Hjääääääääääääääääääälp!!!!!!! Vår "Lilla F" är ju stor nu! Hur jag än velat blunda för detta faktum har tiden kommit i kapp mig. Känns jobbigt ;-(.

3 kommentarer:

Ninnie sa...

Jaa, visst är det så att tiden går alldeles för fort, och man undrar hur det kunde gå så FORT, alldeles nyss var ju barna små...Men det är också så underbart att se hur ens barn vuxit och utvecklas till fina unga människor och känna sig så STOLT över att ha lyckats med konsten att vara en bra förälder.
Tonårstiden är jobbig på flera sätt, o ja!, men också en härlig tid då man får vara med om hur ens lilla barn så småningom utvecklas till en självständig vuxen.

Marie-Louise sa...

Håller med ovanstående talare, men det kan också komma ovälkomna bekymmer. Idag fick jag reda på att min äldsta son har gjort sig illa själv från och till i fyra år. Det är tungt, var börjar jag????? Dialog är nog det vikigtaste, har man det så ordnar sig det mesta. Min äldsta son är sluten och kommunicerar inte så lätt, till skillnad från de andra två. Kram och sov gott, gumman

Viola sa...

Sikkert mye som rører seg i en mors tanke - fars også - her.. Bildet ditt er skikkelig vakkert!! :)