tisdag 12 maj 2009

Kvack

Skånska grodor kan vinna körtävling! Jo, du läste rätt. I tidningen idag kan man läsa om "Mölles Tenorer", den skånska grodkören som tävlar för Sverige i den nordeuropeiska körfestivalen The European Bombina Song Contest. Den ideella stiftelsen Nordens Ark står bakom det svenska bidraget. 25 stycken klockgrodor av de 300 som finns från Mölle fälad utanför Höganäs har spelats in. En sjungande groda låter som ett klockspel och använder hela sin kropp som resonanslåda, så ju större grodan är, desto bättre och mörkare basröst säger körledaren och grodforskaren Claes Andrén. Tävlingen är ett sätt att skapa intresse för hotade groddjur då klockgrodorna under 60-talet var helt utrotade. Övriga tävlingsbidrag kommer från Tyskland, Lettland och Danmark. Lyssna på de olika bidragen: http://www.life-bombina.de/index.php?id=59&L=3
Röstningen pågår t.o.m den 17 maj. Just nu ligger Sverige i topp med över 80% röster. Ja, att man kan tävla i mycket är ju klart, men detta hm, vad tycker jag igentligen. Crazy! Det pågår en annan musikalisk tävling också, Eurovision song contest. I kväll tävlar Malena Ernman i semifinal 1 med La voix. Jag håller tummarna och tror att den kan funka och få en bra placering.
http://www.youtube.com/watch?v=swPY8P1VGzM Heja Malena!

2 kommentarer:

christina sa...

vacker bild hörrudu!! jag hoppas också på malena, hon är fräck!!

Erik sa...

Kul att du också uppmärksammade dessa utrotningshotade små grodor. Tycker den svenska låter härlig. Hi, hi, jag var före dig (men det spelar ingen roll) du har väl röstat?!