tisdag 19 maj 2009

Tisdags Tema v 21

Gammal, äldre, äldst är veckans Tisdags Tema. En nöt med hårt skal att knäcka, men efter lite funderande kom jag på detta med generationer. Letade upp ett kort som min moster gav mig för inte så länge sedan. Bilden är tagen på min morbrors konfirmationsdag och visar flera generationer av min släkt på mammas sida. Behöver väl inte tala om att den lilla sötnosen i vitt är jag ;-).

26 kommentarer:

Ulrica sa...

Dessa undrebara generationsfoton som man alltid tog förr... Vi är dåliga på det i vår generation. Det måste jag ändra på för de är verkligen kul att ha som minne.

FOTO I NORR - MARIE sa...

Ja dom är så härliga dessa bilder har en hel del på min mamma, pappa och deras kusiner och bekanta. Värt att bevaras och spara till nästa generation. Ha en fin dag!

marie sa...

kul med sånna gammla bilder.

jag har väl åxå, men jag har inte scannat in den =)

ha dä bra

christina sa...

Jätte bra tolkning! Jag har också funderingar på gamla foton som jag ska göra något med. Ha en bra dag!

Veronica sa...

Generationsbilder var något jag hade tänkt åxå, men du vet de ligger i album någonstans =)
Du, vad söt hon var hon i vitt =)

Emma sa...

Gillar också generationsbilder, det blir fina minnen :)

Lizaloop sa...

Jättekul bild, roligt ha sånt kvar!

Viola sa...

Vilken bra tolkning! Och en bra idé...kanske ska man scanna in lite gammalt så man har dem samlade på datorn. Då kan man ju dela med sig...

Tack för din goa uppvisning!

oumberligating sa...

Det var ganska länge sedan jag gjorde så här sist, ger mig ut i "cyberrymden" och letar nya marker, bloggar. Man blir fort en ganska snäv krets av bloggare ser det på mina två bloggar som lever helt olika liv, den här jag nu skriver ifrån som verkligen lever sitt eget liv, var ifrån början en blogg om saker och ting, men numera tankar och funderingar mest och även en hel del egna bilder, inga fotografiska konstverk direkt, men jag har alltid en liten kamera med var jag än är!
Sedan har jag en blogg om fysisk smärta, en blogg om dess problematik och behandling, där får jag knappt några kommentarer alls, men dest fler mail både ifrån sjuka och friska som vill prata om ämnet, sina liv och sin historia, intressant, problematiken blir ju då att ingen ser va de andra säger och tycker. Men jag har ordnat det så att de som vill får kontakta varandra och det har fungerat bra!
Ja det var en liten presentation!
Halkar nu in på din fina och trevliga fotoblogg, lämnar ett litet "märke" efter mig för att tala om hur fin och trevlig dina sida är! Svårare än så är det inte!
Funderar på om jag inte ska starta upp en fotoblogg också (ler)
Mvh ifrån Peter Olofsson!

Livet genom Elins ögon sa...

Jag älskar verkligen generationsbilder! Kul att se ett i din blogg :)

Em sa...

Vilken fin bild! Kul tolkning :o)

Lasseivomma sa...

Kul bild, den är ju inte helt färsk, trots att jag kan känna igen stilen. Man borde nog rota reda på lite gamla bilder av denna typ att scanna.

Anette sa...

Roligt med sådana där kort! Man (eller åtminstone jag) är så dålig på att fota kalas och så. Förr tog man alltid kort på jubilaren med en massa blommor omkring sig, men nu ska man inte ta sådana där arrangerade kort. Det är lite synd egentligen. /Anette

foto CHIP sa...

ha ha nej det behövde du inte :) Det såg jag direkt :) Härligt generationsfoto!

Cecilia sa...

Javisst är det fint att kunna titta på dessa generationsfoton. Men när man väl var med så tyckte man förstås att det var lite pinsamt - ja inte du förstås för du var väl inte så gammal då!

Men i efterhand så är det fint att kunna beskåda bilderna!

Anna Carin Ahlander sa...

Härligt foto! roligt med såna familjefoton, även om man inte gillade att bli uppstyltad med släkten! fast det är ju roligt att ha numera!
Ha en fin dag!Anna

Vita Stunder sa...

Vilket härligt foto! :)
Fast jag har själv rivit mina.

Klart jag förstod vem som var du;)

Ha en fin dag!
Kram Anna

LottaM ..ღ sa...

Härligt generations foto.

Ha en fortsatt bra dag!
LottaM ..ღ

Amanda sa...

Fint med släktfoton. Vi är sämre på att fota oss tillsammans än vad man gjorde förr. Jag måste ta fyra generationer, för mamma är den enda som jag har i livet. Bra påminnelse. Sötnosen i vitt ser alla vem det är. /Amanda

@nemonen sa...

De är så trevliga dessa äldre foton av familjen. Spara det och vårda det ömt. Jag är som galen att finna gamla kort från förr i familjen. Det är ovärderligt när man blir äldre (som jag). Fint bidrag.

Ingalill sa...

Härlig bild, generationsbild tror jag att jag bara ha en av.

Anonym sa...

Jag har liknande foton som jag tycker mycket om från samma tid. De var så tjusiga!

Majsan sa...

Härlig bild!

Pia sa...

Vilken härlig bild!

Bitten sa...

Visst är det kul med gamla foton i ett hederligt album ändå. Man kan titta hur många gånger som helst på såna här gamla kort. Och visst är det kul att ha lite bilder på sig själv som bebis.

Artlover sa...

Gamla släktfoton som denna passar bra till detta tema. Här ser man generationsväxlingarna mellan gammal och äldst.