måndag 4 maj 2009

Veckans Port Nr 7

Temat är valfri hos Veckans Port idag. Min port finns på kyrkogården vid Ingarö kyrka straxt utanför Stockholm. Jag var där för några veckor sedan med kameran för att leta lite vårtecken. Jag fastnade framför denna port av två skäl. Dels för att den var så vacker med de lysande guldkorsen, men också för att den var så spännande ja, lite ruskig faktiskt. Min fantasi gick på högvarv kan jag säga. Vad finns där inne, vad görs där inne och vem går in dit.

11 kommentarer:

Hedwig sa...

Jag förstår att fantasin sätter igång, samma här. Men förmodligen var det förr förvaring av kistor i väntan på begravning. Nu ligger de väl i kylrum. Men tankarna far iväg det har du rätt i.

Amanda sa...

När jag först såg din dörr så såg det ut som om korsen som var öppna, att det gick att kika rätt i genom. Nu ser jag att de är som du skriver i guld. Porten ser ut att vara i ärgad koppar. Då är den tung. Jag läste Hedwigs ord och jag tror att det kan vara så.

Jag får också andra tankar om det finns ytterligare en gravplats på andra sidan. I så fall varför och vilka är begravda där? Fantasi har jag gott om. Dörren är hur som helst vacker och har också en inramning med kolloner på var sida. Modigt att gå där själv./Amanda

Ulrica sa...

Å välkommen till Ingarö:) Så synd att jag inte såg dig.... men jag var ju inte riktigt där förstås. Jag vet inte vad rummet använd till, men kanske det är bisättningsrummet?

Cecilia Artista sa...

Jag tycker nog att porten ser tung och faktiskt lite ruskig ut. Men den var nog fin en gång med sina koppardörrar som lyste upp!

Jag var på bröllop en gång på Ingarö, men då var det ljust och fint och inte alls ruggigt!

Helena sa...

Jag håller med om att det är en spännande port som sätter fantasin i rullning... =)

christina sa...

Jag tycker väldigt mycket om din port! Så vackra kors!

Unknown sa...

Morrn.

Förmodligen ett "väntrum", inför sista resan.....
Spännande i alla fall.

Ha de bra
Hasse

Sladden sa...

Kan bara säga: "Kors" så fin port...

Synnøve. sa...

Hejsan.
Tanken kom till mig med. Varför finns den där.
Men den var vacker med sin blekblå färg.
Kram Synne.

Ninni sa...

Så vackra färger med guldet mot det turkosblå! En mycket fin port!
Kram Ninni

Kersti sa...

Man kan verkligen få alla möjliga funderingar av din fina port. Tänk vad man kan hitta på kyrkogårdarna. Mycket vackert finns där.
Hälsningar
Kersti