torsdag 28 maj 2009

Torsdags Reflektion

Skräckblandad förtjusning handlar min Torsdags Reflektion om denna vecka. "Lilla" F har senaste veckan våndats över beskedet inför nya klasskonstallationen i årskurs sju. Samtidigt har det varit spännande väntan också. Hennes nuvarande klass, med många kamrater ända sedan dagistiden, kommer splittras och tillsammans med ytterligare sexor från två andra skolor ska de bilda höstterminens sjuor. Oro, sömnsvårigheter, mycket tankar och funderingar har den gångna veckan kantats av. Oro över att inte hamna i samma klass som de bästa vännerna S och J och oro över att bråkstakar och tuffingar ska bli nya klasskamrater. I går kom så äntligen det "otäcka" beskedet. Halv nio ringer "lilla" F mig på mobilen och kvittrar "mamma, mamma jag hamnar i samma klass som S och J, jippi". Det var så skönt att höra henne så sprudlande glad. Jag fylldes av en enorm värme och glädje för hennes skull. På eftermiddagen träffades sedan de nya klasskompisarna och det var också en jätte bra upplevelse förstod jag på henne. Många trevliga tjejer och killar och inga "stökobjekt". Häääärligt! Uuuuunderbart att dessa tre tjejer nu kommer följas åt i fortsättningen också. S och J är så go'a och fina kompisar. Varma stora hjärtan har de och är väldigt omtänksamma. Inget skitsnack och öppna för många kamrater och inte som en del "vi ska bara vara två". Jag är glad för "lilla" F att hon har så fina kamrater. Dessutom är de hästtjejer också så de pratar samma språk alla tre ;-). Att C och jag sedan umgås med tjejernas föräldrar gör ju inte saken sämre :-). Nu kan tjejerna njuta av ett långt behövligt sommarlov och känna sig lugna inför skolstarten i höst.

6 kommentarer:

Trebarnsmamman sa...

Usch vad jobbigt med så mycket vånda och tankar, skönt att det löste sig på bästa sätt tillslut! Som förälder vill man förskona dem all oro, samtidigt som oro är en viktig (men jobbig) del i livet.

Ninni sa...

Vad skönt att det löste sig på bästa sätt! Vilken söt dotter du har...ser åtminstone så ut på den lilla biten man ser.
Tack för din goa kommentar:)
Jag köpte ett Tamron 90mm Macro förra sommaren efter att precis som du frågat runt bland bloggare. Jag är väldigt nöjd med det objektivet. Tidigare hade jag en Nikon D40 och då fungerade inte autofokusering eftersom inte finns i kamerahuset på D40.
Men nu på min D90 så fungerar det men jag focuserar ändå manuellt. Kanske av gammal vana men jag tycker det går lättare så.
Visst har du också en D90?
Det är roligt att fota macro så jag kan bara rekommendera dig att köpa om du har möjlighet. Själv ska jag köpa blixt och försöka lära mig att fota med den.
Må så gott!
Kram Ninni

Anonym sa...

Så skönt att det löste sig så bra för din dotter! Nu kan tjejerna njuta av sommarlovet och inte oroa sig för hösten.

Helena sa...

Skönt att det löste sig så bra! =)

Ulrica sa...

Skönt!!

Gärdsmygen sa...

Bra!