tisdag 19 januari 2010

Istället För Potatis

Efter julens frosseri drar jag i gång med GI. Hårdkörning är det som gäller så potatis, pasta och ris är bannlyst liksom bröd. Kolhydraterna har jag helt och hållet sagt bye bye till så sötsuget ska förhoppningsvis minska inom kort. Till lördagens fläskfilé blev det ugnsstekta grönsaker i olivolja kryddade med nymald svartpeppar. Nå´n som är i GI tagen också som har några roliga varianter på tillbehör till kött, fisk och kyckling?

5 kommentarer:

Shannara sa...

Härligt färggrann mat. Det ser ju gott ut trots morötterna. Haha...

Som vanligt vet jag aldrig var jag ska svara på frågor jag får i min blogg, men Nysäter ligger inte alltför långt från Sunne... 40 min från Karlstad och hör till Säffle kommun.

Anonym sa...

Ser supersmarrigt ut...
Jag är vegetarian och ääääälskar potatis i alla dess former så tyvärr kan jag nog inte hjälpa till med något kött-tillbehör :)

Mikabella sa...

Härligt! Man mår verkligen bättre när man radikalt skär ner på kolhydrater! Jag är ett stor fan av quinoa. Högt proteinvärde och lågt kcal och lite snällare än pasta och couscous. Använd på samma sätt som couscous. Blanda i aijvar relish, soltorkade tomater, färsk timjan och stek tillsammans med lite chili, hackads gullök och vitlök. En enkel vegitarisk rätt eller som ett gott tillbehör till kött, fisk, fågel. Typ stek ris. :) Kram på dig. och du....byt olivoljan till rapsolja då den inte ändrar samansättning vid upphättning om du vill vara litye extra duktig. Olivoljan förvandlas till "dåligt fett" när den värms och kan ge en lite härsken smak om man steker i det :)

Lisa sa...

Jag är inte direkt nan GI:are men till kött och fisk äter jag gärna sallad. För att den ska mätta och ha lite extra smak tillsätter jag linser och vitlöksfrästa kikärter, det blir bade mums och nyttigt...
PS: Salamandern var riktig...

Viola sa...

Forfriskende og godt! I dag har jeg tenkt å bake grovt brød, boller for å ha med på en eventuell skitur i helga.. og en god middag! (Men jeg sitter på bloggen ennå....) :)