söndag 15 mars 2009

Rosendals Trädgård

"Lilla" F jobbade idag i stallet så jag och C åkte till Djurgården för en långpromenad. Laddad med kameran förstås. När vi väl var där kom vi på att ta en sväng upp till trädgårdscaféet och äta en mumsig morotskaka.
Om du nå´n gång är i Stockholm ska du passa på att besöka denna underbara trädgård och absolut äta deras morotskaka. Är faktiskt helt fantastisk och vida känd. En stärkande prommis blev det och många fina vårtecken hittade jag. Vintergäck som tittat fram, mossa som börjar växa, knoppar, snödroppar, dripp och dropp från alla träd och porlande i alla vägbrunnar. Dessutom äcklig hundbajs som smälter i takt med snön. Skärp er ni hundägare som tror att hundarnas avtryck försvinner i snön. Så är icke fallet. Ligger väl nedkylt och konserverat under snötäcket för att i vårtider komma fram.

3 kommentarer:

Olga T sa...

Fotot är väldigt läckert. Mindre läckert var det ju att höra om hundarnas oupp-plockade avfall. Inte kul att trampa i. Tyvärr är det så på många ställen trots gratis hundbajspåsar och många tunnor. Men återigen fotot var läckert och jag ska absolut besöka Rosendahls trädgård och beställa morotskaka!! Skön söndag önskas dej.

Ulrica sa...

Visst är det härligt på Rosendal och morotskakan är syndigt god. Syrran ska ha sin bröllopsfest där i sommar - det ser jag fram emot.

Viola sa...

Så stilige bilder satt sammen! Får rene vårfølelsen her jeg.. Ja morotskaken (gulrotkaken - på norsk, tipper jeg..) vil jeg smake når jeg en gang kommer til Stockholm :) Jeg har vært i Djurgården én gang, men det er mange år siden nå :)
Ha en god uke!